Spara pengar med bra isolering


Är man husägare så har man förmodligen funderat på uppvärmning ett par gånger. Det är en viktig fråga, så det är inte så konstigt. Eftersom att uppvärmningen till stor del är en ekonomisk fråga så är det viktigt att det görs rätt, men för att det ska vara så effektivt som möjligt så ska huset kunna hålla värmen bra. Vi tänkte prata mer om vikten av bra isolering i ett hus.

Vinden

När man vill ta vara på värmen i huset så får man inte glömma bort vinden. Har du inte tillräcklig isolering i vinden så kommer värmen att försvinna rakt ut från taket, vilket är slöseri. Se till att isolera ordentligt och glöm heller inte bort att du bör ha bra ventilation för att undvika att fukt samlas i isoleringen och den börjar mögla. Vilken sorts isolering du ska ha och hur det ska utföras kan variera beroende på hur vinden är byggd. Är du inte säker på hur det ska göras så prata med en hantverkare.

Dörrar och fönster

Just fönster och dörrar kan faktiskt påverka hur bra ditt hus håller värmen. I vissa hus så kan hela 20% av värmen försvinna ut genom dessa. Det första man kan testa är att byta ut tätningslister på både dörrar och fönster och se om det blir bättre. Om det inte blir bättre så är det hög tid att byta ut dessa mot nyare modeller som isolerar bättre. Beroende på hur din befintliga isolering ser ut så kan du faktiskt tjäna igen din investering bara på några år så du kan lägga dina pengar på något roligare!