Om att trivas i sitt boende


Alla har vi en dröm om det perfekta boendet, men för många blir det en hägring eller kan först uppfyllas vid ålderns höst. Under tiden lever vi och bor någonstans.

Som sagt alla kan inte hitta drömboendet. Ekonomin är det som sätter hinder eller jobbsituationen. Det kanske är omöjligt att pendla till jobbet från drömhuset man har råd med. Oavsett din situation, misströsta inte. Här får du råd om hur kan trivas i ditt befintliga hem.

För den trångbodde eller flerbarnsfamiljen är det inte roligt att trängas ihop utan att få sitt personliga space. Du behöver skapa egna utrymmen. Rensa bort saker du inte behöver för att få ytor över till annat. Dela av rummen, gör mysvråer, köp våningssängar. Ge familjemedlemmarna en egen plats. Att bo i ett enda gemensamt kontorslandskap är inte kul för någon. Det är då man börjar leta efter boenden som man inte har råd med. Bida din tid, spara dina pengar till ditt drömboende, men börja trivas nu. Trivas är inget man gör i framtiden, det gör man nu.

Tråkiga lägenheter kan få vem som helst att tappa suget. Knepiga planlösningar är en mardröm. Med lite färg, tyg och avskärmningar kan du förvandla vilken betongbunker som helst till ett drömboende. Gör ditt hem personligt, vänta inte på att skapa den där touchen på ditt nästa boende. Du kan inte leva i framtiden, du ska leva nu.

Har du inte råd att flytta till ett bättre boende? Allt handlar om vilken standard man vill ha. Kan man flytta till ett billigare boende medan man sparar? Kan man tänka sig att pendla lite längre till jobbet eller kanske ta jobbet med högre lön? Kan barnen dela rum? Du kanske kan nöja dig med ett billigare radhus än en herrgård.