Hitta det perfekta glasräcket för din altan


Altanen är en av de mest omtyckta platserna i huset, särskilt under sommaren. Att ha en altan där man kan koppla av och njuta av solen är något som många drömmer om. Men för att altanen ska bli en riktigt behaglig plats att vara på behövs det ett säkert och stabilt räcke.

Ett glasräcke är ett modernt och stilrent alternativ till traditionella räcken och passar perfekt för den som vill ha en öppen altan utan att offra säkerheten. I den här artikeln kommer vi att gå igenom hur du hittar det perfekta glasräcket för din altan.

Fördelar med glasräcken

Glasräcken har flera fördelar jämfört med traditionella räcken. De är transparenta vilket gör att de inte tar upp lika mycket utrymme som en trä- eller stålkonstruktion. De ger också en modern och stilren känsla till din altan. Glasräcken är också mycket tåliga och kan stå emot tufft väder och vind.

Vilken typ av glasräcke passar din altan

Det finns flera olika typer av glasräcken att välja mellan. En vanlig typ av glasräcke är det så kallade punkthållna glasräcket. Detta räcke är fäst i golvet genom små punkter i glaset. Det finns också räcken som är fästa i sidorna eller överkanten på räcket. Vilken typ av glasräcke som passar din altan beror på flera faktorer, som till exempel utformning, placering och personliga preferenser.

Vad man ska tänka på vid installation av glasräcke

Innan du installerar ett glasräcke på din altan är det viktigt att tänka på några saker. För det första måste du se till att altanen är tillräckligt stark för att hålla räcket på plats. För det andra behöver du välja rätt typ av glas och räckesprofil för att säkerställa en säker installation. Slutligen är det viktigt att tänka på hur du vill att räcket ska se ut, eftersom det finns olika färger och stilar att välja mellan.

Underhåll av glasräcke

Ett glasräcke är relativt enkelt att underhålla. Du behöver bara torka av det med en fuktig trasa för att hålla det rent och snyggt. Om glaset blir repigt kan du använda en lämplig polish för att återställa dess glans.

Kostnad för glasräcke

Kostnaden för ett glasräcke beror på flera faktorer, bland annat storlek, typ av glas och installation. Generellt sett är glasräcken något dyrare än traditionella räcken, men de kan också vara mer hållbara och kräver mindre underhåll.

Vanliga frågor om glasräcken

Kan glasräcken användas inomhus?

Ja, glasräcken kan användas både inomhus och utomhus.

Hur högt ska ett glasräcke vara?

Höjden på ett glasräcke beror på var det ska placeras och vilka säkerhetskrav som gäller i ditt område. Generellt sett ligger höjden på ett glasräcke mellan 90 och 120 centimeter.

Vad händer om glaset går sönder?

Glas som används i glasräcken är härdat för att minimera risken för skador. Om glaset mot förmodan skulle gå sönder, kommer det att splittras i små bitar för att minimera risken för skador.

Kan jag installera glasräcket själv?

Det är möjligt att installera ett glasräcke själv, men det är viktigt att vara noggrann och följa tillverkarens anvisningar. Om du känner dig osäker på installationen är det bäst att anlita en professionell.

Ett glasräcke är ett modernt och stilrent alternativ till traditionella räcken och passar perfekt för den som vill ha en öppen altan utan att offra säkerheten. Genom att välja rätt typ av glas och räckesprofil kan du skapa ett räcke som passar perfekt till din altan. Tänk på att välja en erfaren och pålitlig leverantör för att säkerställa att installationen blir säker och hållbar.