Tipsen för ett smartare hem


Nu kanske ni som läser tänker smart – som i tekniskt smartare? Nja, det kommer snarare handla om fiffiga produkter som finns därute som kan förenkla saker i ditt hem. Vi lovar att du kommer hitta åtminstone något som du bara måste skaffa!

Ni är nog många därute som har äppelträd på sin tomt. Det börjar vara dags nu och det är samma visa varje år. Äpplena faller på marken och börjar ruttna innan man har hunnit plocka några. Till alla er finns den så kallade Äppelupplockaren. Detta är ett effektivt verktyg som gör att du kan plocka upp frukt som fallit på marken utan att behöva böja dig varje gång genom att rulla upplockaren över frukten. En perfekt lösning både för äldre som inte klarar att böja sig ned, men också för oss alla andra som vill ha en smidigare äppelsäsong.

Något som alltfler börjar höra är ordet bokashi, men vad är det egentligen? Bokashi är i grunden ett japanskt sätt att kompostera. Det är ett enkelt och klimatsmart sätt att göra sig av med matrester och omvandla till jord. Mikroorganismer bryter ned maten och omvandlar det till perfekt gödning och det görs både snabbt och luktfritt. Det går att köpa bokashi-hinkar med allt material du behöver för att snabbt sätta igång. Tänk på att dina sopor minskar och därmed din kostnad för sopor varje månad, plus att du hjälper miljön.

En annan smart sak är den ergonomiska skyffeln – Skyfflalette. Är du villaägare så behöver du då och då skotta antingen grus, sand eller liknande. Nästan alltid får man ont efteråt för man har böjt sig på konstiga sätt. Med denna ergonomiska skyffeln som liknar ett rör, skjuter du in gruset i ena änden och tömmer på den andra sidan genom att vinkla ned den andra änden. Onda ryggar, no more!

Kabelgömman. Det är inte snyggt med massa sladdar som ligger och hänger i våra hem. Stoppa in sladdresterna i en anpassad, stilren och flamsäker låda! Ovanpå locket går det att lägga mobiler om du behöver ladda din telefon. Det finns också så kallade laddningsstationer där man snyggt och enkelt kan placera sina telefoner när det är dags för laddning.