Bra tips till ditt akvarium


Fiskar är härliga djur att ha i hemmet, inte bara för att ett akvarium är fint att se på utan du lär dig mycket också. Beroende på vilka arter av fiskar du ska ha behöver du anpassa och kontrollera kvaliteten på vattnet.

Du bör också tänka på att storleken på ditt akvarium avgör hur många fiskar som får plats. En tumregel brukar vara att varje fisk ska ha minst två till tre liter vatten per centimeter av sin kroppsstorlek. Det är viktigt att inte ha för många olika arter i akvariet, då de oftast har olika levnadsförhållanden samt möjligtvis inte kan leva tillsammans.

Foder till fiskar

Olika fiskarter äter olika typer och mängder av foder. Det finns exempelvis flingfoder, granulat, pellets, tablettfoder samt frysta, frystorkade och levande foderdjur, till exempel larver. På Fiskfoder.se kan du hitta rätt foder till dina fiskar. Det är viktigt att du själv läser på om den fiskart du har. Att exempelvis ge röda mygglarver till algätande fiskar som lever i surare vatten kan göra dem sjuka. Precis som för oss människor kan fel foder till fiskarna leda till flera hälsoproblem som fetma, skador på organen och organsvikt. Ungfiskar bör matas fler gånger om dagen medan större fiskar kan må bra av att fasta en dag i veckan.