Bygga ett enkel- eller dubbelgarage?


Börjar förrådsutrymmena sina i villan? Kanske det är på tiden att bygga det där garaget som ni funderat på för att få plats med allt. Då är frågan om ni ska bygga ett enkel- eller dubbelgarage? Vi skulle tipsa om det senare. Då ni liks ska bygga så kär det bara en fördel att bygga ett dubbelt så stort.

Plats behövs alltid och ni kommer säkert att ångra er i efterhand om ni bygger en enkelgarage. Beroende på storleken på ert garage så kan ni vara i behov av att söka bygglov för detta. Kolla alltid upp med byggnadsnämnden i den kommun ni bor i vad som krävs för att bygga i den storlek som ni valt. När bygglovet gått igenom så är det bara att börja bygga. Om ni beställer ert garage från Sorselestugan så kommer det som en byggsats och är relativt enkelt att sätta ihop. Med goda vänner så kan ni har rest ert garage på en helg.

Fördelarna med att bygga ett dubbelgarage är många. Vintertid så kan ni även få plats med bilen även om den ena halvan är som ett förråd för er. Se till att hitta smarta lösningar för att förvara saker så som vinterdäck på sommaren och sommardäck på vintern. Det finns smidiga hänganordningar som gör att de inte tar upp plats på golvet. Även in under taket så kan ni fixa så ni kan förvara saker som ni sällan behöver komma åt. Det kan vara överblivet virke som får ligga i det varma goa garaget tills det ska användas.