Om huset börjar bli för litet


Är det så att familjen växer och ni börjar bli lite trångbodda? Då kanske det är dags att bygga ut på något sätt. Kolla upp vad det finns för möjligheter att få lite mer boyta på det ni har idag.

Det kanske är så att det finns de i familjen som skulle kunna offra sin högra hand för att få ett eget litet krypin på tomten. Är man i de övre tonåren så kan ett Attefall vara en bra lösning och en träning på att flytta hemifrån. Förr eller senare så kommer den tidpunkten och har man då fått en egen liten lya på gården så kan detta hjälpa till att lära sig med egenhushåll. Samtidigt som det kan vara skönt att få något eget men ändå nära mamma och pappa.

Det mesta som har med huset att göra och en utbyggnad behöver ansökas bygglov för. Med ett Attefall så behöver du bara göra en bygganmälan till kommunen. Så länge du håller dig inom de regler som gäller för ett Attefall så är det inga konstigheter. Max 25 kvadratmeter och 4,5 meter i taknock. Håll er 4,5 meter från grannens tomt så behöver ni inte fråga något om detta. Ska det byggas närmare än så är det en fördel att ta detta skriftligt med sin granne.