Ta en titt på energiförbrukningen i huset


Energiförbrukningen för ett hus är något som alla borde ha koll på. De flesta hem har flera punkter där saker och ting skulle kunna förbättras. Och inte nog med att du kan spara in pengar, du kan även bidra till en bättre miljö.

Installera solel

Solel är något du kan se som en investering i ditt hus och dess framtid. Det kan innebära en ganska stor ingångskostnad. Men du kommer också kunna börja producera din egen el på en gång när systemet väl är igång. Hur lång tid det tar för systemet att tjäna igen sig kan skilja sig en del från fall till fall, men det är alltid något du behöver tänka mer på sikt med. Det är också värt att ta sig tiden att läsa mer om solel för att kunna fatta rätt beslut.

Byta gamla fönster

Våra fönster har flera viktiga uppgifter i hemmet. Men de kan också ha en del brister. Värme försvinner exempelvis lättare genom fönster än någon annan del av huset. Denna skillnad är dock betydligt större om ditt hus fortfarande har äldre fönster. Genom att byta ut dessa mot ett par med mycket bättre u-värde kommer värmeförlusten att sjunka drastiskt.

Dra ut sladdarna oftare

En mindre åtgärd som många av oss fortfarande borde göra är att koppla ur vår elektronik oftare. Att bara stänga av saker med strömknappen betyder inte att de helt slutar förbruka el. Enda sättet att få denna effekt är att fysiskt dra ut sladdarna. Även om det inte gör all skillnad i världen är det fortfarande något positivt både för din ekonomi och miljön.