Olika sätt att bygga ut huset


Utbyggnad av huset är ett ordentligt projekt att ta sig an. Det kan också vara det bästa alternativet för att skaffa mer utrymme om man inte har plats för ett attefallshus på tomten. Här tittar vi lite kort på vilka alternativ man har när man ska bygga ut huset.

Bygga en vinkel

Att skapa en ny form på huset kan göra mycket för utseendet. En ny vinkel kan även vara det bästa alternativet beroende på var på tomten huset ligger och hur nära det är till tomtgränsen.

Förlänga huset

En förlängning av huset är på flera sätt en av de enklaste lösningarna för utbyggnad och är ett bra alternativ om man vill behålla samma stil på byggnaden.

Lägga till en våning

Att bygga till en hel våning kan nog sägas vara ett ambitiöst projekt. Och medan det kan vara rätt så komplicerat på vissa hus, är det också ett bra alternativ om man inte har tomt nog för en annan utbyggnad.

Bygga in farstu eller altan

Har huset antingen en farstukvist eller altan som inte är en del av insidan kan man välja att bygga in dessa. Det är ett bra sätt att minimera förändringen av husets utseende och stil men fortfarande få lite extra utrymme.