Ordna laddstolpar i bostadsrättsföreningen


Allt fler köper elbilar i Sverige. Det är på jobbet och hemma som de flesta laddar elbilen. För de som bor i bostadsrätter är det ofta problem med att ladda på den egna parkeringen. Om du bor i en bostadsrättsförening som saknar laddstationer så är det dags att diskutera frågan i föreningen. Även om du inte har en elbil just nu så är det smart att låta föreningen installera laddstolpar. Eftersom trenden med elbilar fortsätter att öka så blir din bostadsrättsförening mer attraktiv för framtida köpare om det finns laddstolpar.

En smart investering

Att installera laddstolpar är en investering för föreningen. Förutom att lägenheterna blir mer attraktiva på marknaden så kommer laddstationerna skapa intäkter till föreningen. Din förening väljer hur mycket laddningen ska kosta. Det går att bestämma om de som laddar ska betala per timme eller månad. Så er förening kommer att få tillbaka de pengarna de lagt ut i samband med installationen.

Det enklaste sättet att starta upp detta projekt är att kontakta ett seriöst företag som har erfarenhet av att installera stationer till bostadsrättsföreningar. Om er förening är intresserade så kan ni titta här för att hitta det ni behöver veta innan ni startar ert projekt. Företaget kommer också att hjälpa dig att se om er förening är berättigad till bidrag från Naturvårdsverket.